Vinete coapte cu sos de roșii

Retete Casa Delicilor_MG_8503

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

2 vinete (600 g)
1 conservă (400 g) roșii cubulețe în suc propriu
1 ardei
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
2-3 fire busuioc verde
1 ou
3-4 linguri ulei de măsline
100 ml vin alb
1 lingură oțet balsamic
1 lingură sos Tabasco
sare
Preparare
1. Speli vinetele, apoi le îndepărtezi codițele și le tai în rondele groase de 1-1 ½ cm, pe care le presari cu sare și le introduci în frigider pentru 10-15 minute. 
2. Fierbi oul tare. Cureți ceapa, oul fiert și usturoiul. Tai mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul. Înăbuși cu ulei și apă  ceapa împreună cu ardeiul și usturoiul, apoi adaugi roșiile împreună cu sucul în care au fost conservate. Când sosul a scăzut, presari busuiocul tăiat mărunt. 

3. Amesteci vinul cu oțetul și sosul Tabasco. Speli rondelele de vinete sub jet de apă, le ștergi și le frigi pe ambele părți, într-o tigaie teflonată. Le așezi într-un vas, le stropești cu dressingul, torni deasupra sosul de roșii și decorezi cu oul.

Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța

3 porții

40 min

1 porție conține:
205,00 kcal
5,0 g proteine
12,0 g lipide

14,0 g glucide

Rețetă recomandată în diabet și hipertensiune arterială. 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *