Vinete cu măsline și gogoșari, în suc de roșii

Vinete cu masline si gogosari in sos de rosii_MG_0067

Ai nevoie de:
5 kg vinete
5 kg gogoșari
1 kg măsline
2 1/2 l suc de roșii
1 căpățână de usturoi
200 ml ulei (de preferință de măsline)
piper boabe
sare

Cum procedezi:
1. Cureți de coajă vinetele, însă nu complet, ci o fâșie da, una nu. Le tai în rondele groase de 1 cm, le freci cu sare fină și le lași la scurs, timp de 2 ore.
2. Cureți gogoșarii de codițe și semințe, îi tai în jumătăți, îi speli și îi lași să se scurgă, după care îi tai felii subțiri.
3. Speli măslinele, le opărești și le treci printr-un jet de apă rece.
Pui în borcane de 800 ml un strat de suc de roșii de 1 cm, apoi vinetele, gogoșarii și măslinele, cu suc de roșii, boabe de piper și felii de usturoi printre ele. Lași un gol de două degete până la gura borcanului, torni câte 2 linguri de ulei și închizi borcanele.
4. Le fierbi timp de 1 oră, la bain-marie și le lași să se răcească acoperite, până a doua zi.
Consumi conținutul conservei rece, ca aperitiv, sau cald, ca mâncărică.

Lucreția Theodorescu, Eforie Sud, jud. Constanța



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *