Vinete gratinate, cu ardei și roșii

Ingrediente

  • 1,5 kg vinete
  • 1 kg ardei grași sau capia
  • 2 cepe
  • 500 g roșii
  • 3-4 căței de usturoi
  • ½ legătură pătrunjel
  • 50 ml ulei
  • 2 ouă
  • piper
  • sare

Preparare
1. Coci pe flacără atât vinetele, cât și ardeii. Cureți vinetele cât încă sunt calde și le lași să se scurgă pe un tocător de lemn. Pe măsură ce ardeii se coc, îi presari cu sare și îi pui într-un vas acoperit cu un capac. Când ai terminat de copt ardeii, îi cureți de coajă, cotoare și semințe și îi scurgi.
2. Cureți și tai mărunt ceapa și usturoiul. Călești ceapa în ulei, iar când a devenit transparentă, o întinzi uniform pe baza unui vas termorezistent. Deasupra așezi în straturi vinetele coapte, tocate mărunt, fâșii de ardei și rondele de roșii, cu usturoi printre ele. Repeți straturile până când termini ingredientele, stratul de deasupra fiind de roșii.
3. Peste legume, torni uniform ouăle bătute cu sare și piper după gust, apoi dai vasul la cuptor, la foc mijlociu, pentru 25 de minute.
4. Speli și toci fin frunzele de pătrunjel. Porționezi preparatul după ce s-a mai răcit și îl servești cald sau rece, presărat cu pătrunjel.

Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

10 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *