Vinete împănate cu usturoi

Ingrediente

  • 1 kg vinete mici
  • ½ kg morcov
  • ½ kg roșii
  • ½ kg ardei roșu și galben
  • ½ kg ceapă
  • 1 căpățână usturoi
  • 200 ml ulei
  • 1 legătură frunze de țelină
  • ½ linguri bulion
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli vinetele și le cureți de coajă în dungi: o fâșie da, una nu. Le opărești în apă cu sare, le scoți la scurs, iar când s-au răcit, le înțepi din loc în loc cu vârful cuțitului și le împănezi cu căței de usturoi.
Cureți ceapa, morcovii și ardeii. Tai ceapa julien, morcovul pe lungime, în bastonașe, iar ardeii în fâșii. Înăbuși legumele cu ulei și puțină apă. Separat călești foarte puțin și vinetele.
2. Într-un vas termorezistent așezi un pat de morcovi, ardei și ceapă, deasupra pui frunzele de țelină tăiate mărunt și vinetele. Torni bulionul diluat cu 100 ml apă, presari piper și sare după gust și dai vasul la cuptor pentru 30 de minute.

Sfatul meu: Vinetele astfel pregătite sunt o mâncare specific grecească, denumită imambaldi, la care, însă, vinetele sunt umplute cu legumele înăbușite. Mâncarea se servește de obicei rece.

Doina Tătăranu, București

8 porții
55 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *