Vinete marinate cu ceapă

Foto: Elena Tănăsescu -Burda România
Foto: Elena Tănăsescu -Burda România

Ai nevoie de:
2 kg vinete
1 kg ceapă
1 l oțet de 4°
400 ml ulei
sare

Cum procedezi:
1. Alegi vinete subțiri și lungi, care au puține semințe. Le îndepărtezi codițele și le tai în rondele groase de 1 cm, pe care le opărești cu apă fiartă, ușor sărată. Le scurgi bine, le ștergi cu un șervet curat și le prăjești pe ambele părți.
2. Cureți ceapa și o tai în felii subțiri. Așezi în borcan, alternativ, câte un strat de vinete și unul de felii de ceapă, până se umple borcanul.
3. Fierbi oțetul cu 1 lingură de sare, iar când s-a răcorit îl torni în borcane pe care le închizi ermetic, le etichetezi și le păstrezi într-o încăpere răcoroasă.

Sfatul meu: Vinetele marinate cu ceapă sunt foarte gustoase ca aperitiv.

Lavinia Braga, Stoenești, jud. Argeș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *