Vinul casei, motiv de satisfacție și mândrie

Vin fiert_MG_0819

Culegem cu grijă strugurii, îi punem în lădițe și după ce aducem în curte întreaga recoltă, începem să facem vinul. Nu spălăm strugurii pe care îi folosim la obținerea vinului, pentru că în cursul procesului de fermentație, taninul împreună cu praful și substanțele de la stropit se depun pe fundul vasului.
Îi trecem prin zdrobitor și punem ceea ce rezultă într-un vas cu gura largă. Lăsăm să fermenteze timp de 2-3 zile mustul rezultat în urma zdrobirii, apoi
trecem totul prin presa specială pentru struguri.
Depozităm în butoaie și damigene licoarea specială a lui Bachus și prin fiecare dop trecem o eprubetă specială, prin care ies gazele rezultate din procesul de fierbere. Îmi place să cobor în pivniță și să ascult cum bolborosesc butoaiele. Când acest zgomot nu se mai aude, fierberea a încetat și liniștea din beci e semn că putem „înfunda“ butoaiele, punându-le dopuri sau cepuri speciale, pe care avem grijă să le cumpărăm cu câteva luni înaintea culesului, din magazinele de specialitate.
Avem satisfacția că vinul astfel obținut este natural și îl consumăm cu plăcere de sărbători, lângă cei dragi, mândrindu-ne cu munca noastră.
Vă doresc tuturor să aveți recolte bune și mult spor la făcutul vinului!
Pavel Buburuz, BucureștiLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *