Vițel cu muguri de bambus

Ingrediente

  • 500 g pulpă de vițel
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 ardei grași
  • 1 cutie mică (225 g) muguri de bambus
  • 100 ml ulei
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lingură ketchup
  • 75 ml sos de soia
  • sare
  • boia de ardei iute
  • câteva boabe de coriandru

Preparare
1. Speli și tai în fâșii subțiri carnea de vițel. Scurgi lichidul în care au fost conservați mugurii de bambus. Cureți și speli ceapa și ardeii. Tai ceapa mărunt, iar ardeii și mugurii de bambus în fâșii.
2. Încingi uleiul într-o tigaie teflonată și călești puțin ceapa, apoi adaugi pe rând carnea, ardeii și mugurii de bambus și continui să le înăbuși împreună, la foc mic, până când se pătrund bine. Dacă este nevoie, stropești din când în când cu puțină apă fierbinte.
3. Cureți și zdrobești cățeii de usturoi cu puțină sare. Torni peste preparat mujdeiul, ketchupul și sosul de soia. Potrivești de sare, condimentezi cu boia iute după gust și mai lași pe foc timp de câteva minute. La sfârșit, presari coriandru măcinat.

Elena Niculescu, București

4 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *