Vițel cu praz

Carne de vitel cu praz_MG_8655

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

500 g pulpă de vițel
3 fire praz 
3 linguri ulei de măsline
100 ml suc de roșii
3-4 boabe de piper
câte ½ linguriță cimbru și maghiran uscat mărunțit
sare
½ legătură verdeață 
 
Preparare
1. Speli carnea și o tai în felii subțiri. Cureți și speli prazul. Tai în rondele partea albă, iar pe cea verzuie o folosești pentru alte preparate. 
2. Înăbuși feliile de carne în ulei și puțină apă, întorcându-le pe ambele părți. După ce s-au înmuiat, adaugi prazul și continui să le înăbuși împreună pentru 5 minute. Stingi cu apă caldă cât să le acopere, pui condimentele și le fierbi până când carnea se pătrunde bine. 
3. Torni sucul de roșii, mai lași să dea în câteva clocote și stingi focul. Presari verdeața tocată. 
 
Sfatul meu
Prazul este mai bine tolerat de către sistemul digestiv decât ceapa.
 
Olga Muntean, Sânnicolau Mare, jud. Timiș
4 porții

1 h 

 

1 porție conține
318,50 kcal
30,50 g proteine
15,50 g lipide
12,50 g glucide

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *