Vițel cu sos de lămâie

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
4 antricoate de vițel fără os
4 linguri unt
8 felii de bacon
2 lămâi
2-3 linguri făină
1 lingură vin alb
1 legătură pătrunjel
sare
piper alb măcinat

Preparare
1. Speli antricoatele, le usuci între șervete și le bați cu ajutorul ciocanului pentru șnițele. Le treci prin făină și le prăjești într-un vas cu 2 linguri de unt topit, având grijă să le întorci pe ambele părți.
2. Stingi cu vinul, reduci intensitatea focului și continui fierberea pentru 10-15 minute, după care torni zeama de lămâie, sărezi și condimentezi după gust. Iei vasul de pe foc și scoți bucățile de carne.
3. Învelești bucățile de carne în bacon, le prinzi cu scobitori și le rumenești pentru câteva minute într-un alt vas, cu untul topit rămas.
Scoți bucățile pe o farfurie și le stropești cu sosul de lămâie. Decorezi cu pătrunjelul fin tocat și oferi imediat preparatul spre consum.

Liliana Stoica, Brăila

4 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *