Vițel cu susan și ardei

Vita cu ardei_IMG_6176_

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
490 kcal
40 g proteine
20 g lipide
15 g glucide

Ingrediente

  • 400 g mușchi de vițel
  • 4 ardei diferit colorați
  • 2 linguri susan
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de floarea-soarelui
  • 8 roșioare cherry
  • câteva fire de mărar pentru decor

Preparare
1. Speli carnea și o pui la fiert în apă rece, îndepărtând spuma care se formează la început. După ce a fiert, o scurgi și o tai în felii subțiri, perpendicular pe lungimea fibrei.
2. Cureți ardeii, îi speli și îi tai în fâșii late. Speli roșioarele. Înăbuși ardeii în ulei, picurând din când în când câte puțină supă de vită și amestecând ușor, cu o spatulă de lemn. Adaugi carnea împreună cu roșioarele.
3. După 5 minute, le pui într-un vas termorezistent, presărând carnea cu susan și ardeii cu semințe de floarea-soarelui. Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 10 minute.
Servești preparatul presărat cu verdeață fin tocată.
 
Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța

2 porții
35 minute

Rețetă permisă în diabet.

Sfatul nostru
50 g de orez decorticat fiert adaugă porției tale 20 g de glucide. Așadar, asortează-l porției tale numai dacă nu ți-ai consumat deja porția de glucide!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *