Vițel în sos de cașcaval

Vitel in sos de cascaval_MG_0300_Ingrediente

  • 300 g carne macră de vițel
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă00 g smântână
  • 100 ml vin alb
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 50 g cașcaval
  • 1 lingură telemea rasă
  • sare
  • piper

Preparare
1. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai în fâșii subțiri și lungi, pe care le înăbuși timp de 20 de minute cu 2 linguri de ulei și puțină apă. Din când în când adaugi câte puțin vin.
2. În timp ce înăbuși carnea, cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în uleiul rămas. Adaugi zahărul și mai lași să fiarbă puțin. Lași focul mic, apoi încorporezi cașcavalul ras, brânza și smântâna, amestecând continuu. Sărezi și piperezi după gust.
3. Repartizezi în farfurii carnea înăbușită și sosul, stropești cu zeama de lămâie și presari deasupra pătrunjel tocat mărunt.

Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța

2 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *