Vrăbioare cu legume și sos de ceapă

Ingrediente

  • 4 felii vrăbioare
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2-3 ardei grași
  • 1 fir de praz (partea albă)
  • 1-2 linguri bulion
  • ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 100 g smântână
  • sare și condimente după gust

Preparare
1. Speli vrăbioarele, le usuci cu un șervet curat și le prăjești în 3-4 linguri de ulei, apoi le  scoți la scurs pe o farfurie. Cureți și speli ceapa, morcovul, ardeii și prazul. În uleiul rămas călești ceapa tăiată feliuțe, adaugi bulionul dizolvat în 100 ml apă și fierbi pâna se înmoaie bine ceapa. Pasezi sosul, îl sărezi și condimentezi după gust și îl păstrezi la cald.
2. Tai ardeii julien, prazul rondele, iar rădăcinoasele în bastonașe subțiri și le călești puțin în 2-3 linguri ulei. Adaugi în cratiță vrăbioarele, vinul, sare și condimente după gust și le lași să fiarbă înăbușit timp de 25 de minute. Din când în când, picuri câte puțină apă și amesteci ușor.
3. Repartizezi în farfurii vrăbioarele, legumele și smântâna. Stropești carnea cu sosul cald de ceapă.

Sfatul meu: Adaugă preparatului și o garnitură de cartofi natur, macaroane sau găluște.

Georgeta Teodorescu, Bucureşti

Sfaturile noastre: Asezonează acest preparat, după gust, cu oricare dintre următoarele plante aromatice: rozmarin, oregano, maghiran, busuioc, cimbru. Folosește carne de vițel, care este mai fragedă și necesită un timp de preparare mai mic.

4 porții
45 minute   



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *