Vrăbioare de vită cu smântână

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg vrăbioare de vită
2 cepe
100 ml ulei
1 lingură făină
200 g smântână
sare

Cum procedezi:
1.Speli carnea și o tai în bucăți mari. Cureți, speli și tai mărunt ceapa.
2.Înăbuși în ulei, la foc mic, carnea împreună cu ceapa, turnând din când în când câte puțină apă caldă.
3.Dizolvi făina în smântână. Când carnea este bine fiartă, iar sosul a scăzut, adaugi smântâna. Micșorezi intensitatea focului, sărezi preparatul după gust și lași să mai dea în câteva clocote.

6 porții
Timp de preparare: 1 oră

Adriana-Liliana Hvir, Iași

Știi să alegi carnea de bovine?
Carnea de vițel cu vârsta de până la 5 săptămâni (vițel de lapte) are o culoarea palidă, cenușie-albicioasă și o consistență moale. Carnea de vițel de 12 săptămâni are culoarea roz, grăsimea albă, măduva oaselor albă-roz și fibrele musculare fine.
Carnea de mânzat de până la 2 ani este roz intens, are un aspect marmorat și grăsime alb-gălbuie.
Carnea de vacă are culoarea roșu aprins, aspect marmorat, consistență fermă, grăsime gălbuie.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *