Vrăbioare de vită marinată

Ingrediente

  • 800 g vrăbioare de vită
  • 500 ml vin roșu
  • 6 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 țelină
  • 3 foi de dafin
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • câte 1 lingură piper boabe, cimbru, zahăr și sare grunjoasă

Preparare
1. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai în felii de circa 2 cm grosime. Cureți și tai mărunt ceapa și usturoiul. Cureți țelina, o speli și o dai pe răzătoarea mare. Amesteci vinul cu usturoiul, ceapa, țelina, foile de dafin rupte în bucăți, zahărul, sarea, piperul, rozmarinul tocat și cimbrul.
2. Pui feliile de carne în această marinată, acoperi vasul cu folie de plastic și îl lași la frigider pentru cel puțin trei ore.
3. Scoți feliile din marinata în care au stat și le frigi pe un grătar bine încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte sau le pregătești în cuptor, stropindu-le din când în când cu marinată.
Aduci vrăbioarele la masă împreună cu sosul și garnitura favorită a oaspeților tăi.
Doina Fănica Țană, Brăila
4 porții
3 h 30 min



3 comments

  1. Ati publicat in editia speciala de anul nou 2012, pare-mi-se, o reteta de aripioare de pui marinate si care se serveau cu piure. Stiu ca marinata era formata din suc de rosii, miere, boia si vin.

    Ati putea cumva sa puneti reteta si aici, pe blog? M-ar ajuta mult, caci nu mai retin cantitatile.

    Va multumesc,
    Clara

    1. Va multumim ca ne urmariti aparitiile si blogul. Desigur, va putem scrie chiar aici reteta. Pentru a marina 8 aripioare de pui, pregatiti marinata din 3 linguri miere, 3 linguri suc de rosii, 50 ml ulei, piper, boia si sare, dupa gust. Trebuie sa pastrati aripioarele cel putin o jumatate de ora in acest amestec, in frigider. Spor la treaba!

  2. Exact, aceea era!

    Va multumesc mult. In opinia dvstr., ar fi vreo problema daca as inlocui sucul de rosii cu bulion diluat in putina apa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *