Zacuscă de gogoșari cu fructe

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
10 gogoșari mari
2 mere
2 pere
1 gutuie
250 ml ulei
500-1000 ml suc de roșii
2 linguri zahăr
sare
piper

Cum procedezi:
1. Îndepărtezi codițele, nervurile și semințele gogoșarilor, îi speli bine și îi dai prin mașina de tocat. Separat, cureți fructele de coajă și căsuța semințelor și le pui la fiert în apă cu zahăr. Când fructele au fiert, le scurgi și le pasezi prin sită sau în blender.
2. Călești gogoșarii în ulei, apoi adaugi piureul de fructe, sucul de roșii, puțină sare și piper după gust. Lași zacusca să scadă la foc mic, amestecând ușor din când în când.
3. Fierbinte, o pui în borcane sterilizate, așezate pe o tavă metalică. Legi borcanele cu celofan dublu sau le fixezi capace. Le sterilizezi timp de 20-30 de minute, iar a doua zi, din nou, timp de 15-20 de minute.

Sfatul meu: Perele alese trebuie să fie mari și bine coapte, iar merele, dulci-acrișoare. Zacusca este mai ușor digerabilă decât cea cu vinete, fiind tolerată și de cei cu probleme hepatice.

Gabriela Constantinov, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *