Zacuscă de gogoșari cu măsline

Zacusca cu masline_MG_4637_Ingrediente

  • 2 kg gogoșari
  • 2 kg ardei gras
  • 1 ½ kg ceapă
  • 400 ml ulei
  • 250 g măsline mici
  • 3 linguri bulion
  • sare
  • piper

Preparare
1. Coci ardeii și gogoșarii pe flacără sau în cuptor, având grijă să îi întorci pe toate părțile. Dacă îi coci pe flacără, ca să-i cureți mai ușor, îi presari cu sare și, pe măsură ce ai terminat de copt, îi pui într-o oală mare, sub capac. După 10 minute, îi decojești și le îndepărtezi semințele și cotoarele.
2. Cureți ceapa, o tai solzișori și o călești pentru câteva minute în uleiul încins într-un tuci. Adaugi ardeii și gogoșarii, iar când uleiul s-a ridicat la suprafață, adaugi bulionul și măslinele spălate, curățate de sâmburi și tăiate în felii. Amesteci mereu cu o lingură de lemn, până scade bine sosul, apoi potrivești de sare și piper.
3. Când uleiul se ridică deasupra, zacusca este gata. Așezi pe tava cuptorului borcane de 400 ml, în prealabil spălate și sterilizate. Le umpli cu zacuscă fierbinte și le închizi cu capace metalice noi. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mic, pentru 40 de minute, timp în care zacusca se va steriliza. Le depozitezi la rece a doua zi.

Cristina Boldizsar, Oțelu Roșu, jud. Caraș-Severin

10 borcane
12 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *