Zacuscă de pește cu măsline

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
5 kg pește
1 kg ceapă
1 kg morcov
1 l ulei
3-4 foi de dafin
1 linguriță piper boabe
300 g măsline fără sâmburi
500 ml oțet
100 g bulion
sare

Cum procedezi:
1. Cureți peștele de cap, solzi, aripioare și măruntaie, îl speli bine și îl pui la fiert în oțetul amestecat cu apă cât să îl acopere.
2. Între timp, cureți ceapa și morcovii și le tai în bucăți mari. După 20 de minute, scurgi peștele și îl dai prin mașina de tocat, împreună cu morcovul și ceapa. Le călești în ulei și stingi cu 250 ml apă caldă.
3. Lași zacusca să scadă la foc mic, timp de 20 de minute, amestecând continuu ca să nu se prindă de cratiță. Adaugi măslinele tăiate mărunt, boabele de piper, foile de dafin, bulionul dizolvat în puțină apă și o mai lași pe foc sau dai cratița la cuptor pentru 15 minute. Potrivești de sare la sfârșit, apoi repartizezi zacusca în borcane curate și uscate, pe care le închizi ermetic și le sterilizezi timp de 20 de minute.

Elena Alexandrescu, București

Sfatul nostru: Dacă prepari zacusca folosind măsline negre, acestea o vor colora neplăcut. Va trebui fie să le opărești de câteva ori, fie să folosești măsline verzi, așa cum am procedat noi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *