Zacuscă mozaic

Foto Burda România - Elena Tănăsescu
Foto Burda România – Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
2 cepe
4 morcovi
1 țelină
1 dovlecel
3-4 ardei grași
3 roșii
1 linguriță condiment din legume uscate
sare
piper
cimbru

Cum procedezi:
1. Coci ardeii pe flacără, îi pui într-un castron, îi sărezi și îi acoperi cu un capac. Cureți și speli ceapa, morcovii și țelina. Tai ceapa solzișori. Dai morcovii și țelina pe răzătoarea mare. Opărești roșiile, le decojești, le cureți de cotoare și le tai cubulețe. Tai rondele dovlecelul curățat în prealabil de coajă. Cureți ardeii copți de coajă, cotoare și semințe și îi tai în fâșii.
2. Călești în ulei întâi ceapa, apoi adaugi, pe rând, morcovul, țelina, dovleceii, roșiile, ardeii copți și condimente după gust. Stingi cu o cană de apă fierbinte și fierbi zacusca la foc moderat, într-o cratiță cu pereții groși, așezată pe o tablă groasă, până când scade.
3. Lași zacusca să se răcorească pentru 5 minute, apoi o pui în borcane, pe care le capsezi și le sterilizezi timp de 20 de minute.

Sfatul meu: Din aceste cantități îți iese zacuscă pentru a umple un borcan de 800 ml.

Emilia Nedelciu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *