Zarzavat pentru ciorbe și mâncăruri

Foto Elena Tănăsescu -Burda Romania
Foto Elena Tănăsescu -Burda Romania

Ai nevoie de:
3 kg roșii
1 kg ardei gras
1 kg morcov
1 legătură pătrunjel
1 legătură frunze de țelină
1 lingură sare

Cum procedezi:
1. Opărești roșiile, le decojești și le înlături, pe cât posibil, semințele, apoi le tai în felii groase.
2. Cureți morcovii și îl tai cubulețe. Speli ardeii, le îndepărtezi cotoarele și semințele și îi tai în bucăți mari.
3. Pui la fiert întâi morcovul, timp de 10 minute, apoi adaugi roșiile. Lași să fiarbă încă 10-15 minute, iar spre final pui ardeii și verdeața și mai lași pe foc pentru aproximativ 10 minute.
4. Repartizezi zarzavatul în borcane, pe care le sterilizezi două zile consecutiv, câte 40-45 de minute.

Sfatul meu: Pentru siguranța conservării, presară în fiecare borcan praful de la ½ aspirină, care va împiedica zarzavatul să fermenteze.

Doina Tătăranu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *