Bulgărași pane

Foto: Burda România – Mihai Nicolae

Ingrediente
450 g verzișoare de Bruxelles proaspete sau congelate
2 ouă
4 linguri făină
150 ml ulei pentru prăjit
sare
piper
1 salată verde pentru decor

Preparare
1. Cureți verzișoarele și le opărești cu apă ușor sărată. Pe cele congelate nu este nevoie să le decongelezi. Scurgi într-o strecurătoare verzișoarele opărite.
2. Bați ouăle împreună cu puțină sare și piper și cu 2 linguri de făină. Adaugi treptat câteva linguri de apă, astfel încât compoziția să capete consistența smântânii.
3. Înfigi câte o scobitoare în fiecare verzișoară, o treci prin făină, apoi prin aluatul cu ou și din nou prin făină, pentru a prinde o crustă. Astfel îmbrăcate în aluat, prăjești verzișoarele în uleiul încins, până se rumenesc frumos pe toate părțile.
Le scoți pe hârtie absorbantă și le servești ca aperitive calde sau reci, pe un pat de salată verde, lângă cubulețe de brânză și roșioare cherry sau ca garnitură la frigărui de pui sau altfel de friptură.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

5 porții
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *