Chec aperitiv

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
4-5 ouă
4 linguri făină
200 g cașcaval sau telemea
400 g salam sau parizer
4 ouă fierte
pătrunjel, mărar, oregano sau alte plante aromatice
câte 2 linguri margarină şi pesmet pentru tavă

Preparare
1. Razi fin caşcavalul sau brânza. Tai salamul cubuleţe. Bați ouăle, adaugi făina, cașcavalul salamul cubulețe și condimente după gust şi omogenizezi compoziţia. Fierbi ouăle tari, iar când s-au răcit, le decojeşti cu grijă.
2. Ungi cu margarină şi tapetezi cu pesmet o tavă mică pentru chec (de 25 cm lungime). Torni în formă jumătate din compoziție şi aşezi în şir ouăle. Acoperi cu compoziţia rămasă.
3. Coci chechul la foc mediu, timp de 30 de minute, până când se rumeneşte frumos. Îl laşi să se răcească în formă, apoi îl desprinzi de margini, cu un cuţit şi îl tai în felii.

Elena Varga, Brad, jud. Hunedoara

12 felii
1 h



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *