Chec glazurat, cu fructe uscate

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
6 ouă
300 ml lapte
300 g zahăr
400 g făină
100 g unt
200 g nuci prăjite
2 linguri cacao
2 fiole esență de rom
2 plicuri praf copt
sare
coaja rasă de la 1 lămâie
50 g stafide

Pentru glazură
100 g ciocolată albă
100 g ciocolată neagră

Preparare
1. Prăjești puțin nucile în cuptor și le tai mărunt. Mixezi gălbenușurile cu zahărul și coaja de lămâie. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt, sarea și cacaua, alternând cu laptele.
2. În alt bol, pui nucile, untul topit și stafidele, în prealabil înmuiate în esență de rom diluată. Bați albușurile spumă tare. În vasul cu nucile, adaugi compoziția de gălbenușuri, omogenizezi, după care pui spuma de albușuri, amestecând ușor, de jos în sus.
3. Repartizezi compoziția în două tăvi de chec, tapetate cu hârtie de copt și le introduci în cuptor, pentru 50 de minute. Probezi dacă s-au copt, cu ajutorul unei scobitori.
4. Topești ciocolata la bain-marie și glazurezi checurile reci, cu cele două tipuri de ciocolată simultan.

Melania Zamfir, Drăgășani, jud. Vâlcea

32 felii
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *