Fursecuri sărate

Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
câte 1 vârf de cuțit bicarbonat și sare
1 linguriță zeamă de lămâie
50 g unt sau margarină
100 g brânză
1 ou

Pentru cremă și decor
100 g unt
100 g cașcaval
100 g telemea
boia
5-6 măsline
1 gogoșar

Preparare
1. Pentru aluat, amesteci făina cu untul moale, la temperatura camerei, brânza rasă, oul bătut cu sarea și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Frămânți un aluat pe care îl învelești în folie și îl introduci în frigider pentru 1 oră.
2. Împarți aluatul în două și, pe planșeta presărată cu făină, întinzi foi cu grosimea de ½ cm. Tai rondele cu paharul sau cu formele pentru fursecuri trecute de fiecare dată prin făină. Coci rondelele la foc mediu, pentru 20 de minute.
3. Între timp, prepari crema. Razi fin cașcavalul și brânza. Freci untul cu brânzeturile și boiaua dulce. Pui într-un cornet 1 lingură de cremă, pe care o vei folosi la decor, iar cu restul ungi jumătate din rondele și acoperi cu cele rămase, presând ușor.
4. După ce scoți fursecurile de la cuptor, le lași să se răcească și le lipești două câte două. Le decorezi cu cremă și cu bucățele de gogoșar sau fâșii de măsline.

Rodica Doina Crăciun, Galați

25 bucăți
1 h 15 min

Sfatul nostru
Copiilor mai mici, care preferă alimentele moi, oferă-le fursecurile după ce le-ai păstrat la rece timp de cel puțin 8 ore, căci se vor înmuia. Celor mari s-ar putea să le placă mai crocante.One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *