Gogoși cu brânză şi cartofi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
4-5 cartofi mari
2 ouă
½ kg făină
300-350 ml apă
25 g drojdie proaspătă
400 g caș sau telemea mai nesărată
300 ml ulei

Preparare
1. Decojeşti cartofii, îi speli și îi pui la fiert. Între timp, cerni făina într-un castron mare, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia dizolvată în apa călduță. Laşi maiaua să crească la cald, până când cartofii se fierb.
2. Scurgi cartofii fierţi şi îi zdrobeşti cu furculiţa. După ce s-au răcit, îi încorporezi în făină, împreună cu maiaua, ouăle şi brânza rasă mare. Frămânţi aluatul până nu se mai lipeşte de vas, apoi îl laşi să crească la cald, în vasul acoperit, până îşi dublează volumul.
3. În uleiul încins, pui câte o lingură de aluat şi prăjeşti gogoşile la foc mediu, pe ambele părţi. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le consumi fie calde, fie reci.

Cornelia Burlă, Piatra Neamț

Sfatul nostru
Cartofii fierţi fac ca aluatul să fie mai pufos. Este bine să alegi cartofi albi, ceva mai bogaţi în amidon. Consumă gogoşile alături de un sos chutney sau de un sos cu iaurt şi verdeaţă.

30 bucăți
1 h 20 min



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *