Iahnie de năut

Iahnie de naut_IMG_9398
Ingrediente
400 g năut
300 g roșii tăiate în bulion
2 morcovi
1 ceapă
1 cățel de usturoi
2 foi de dafin
câte 1 linguriță rozmarin și boabe de piper
piper măcinat
100 g margarină
sare
1 legătură pătrunjel

Preparare
1. Pui năutul la înmuiat 12 ore. Schimbi apa și fierbi năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin, boabele de piper, rozmarinul și usturoiul.
2. După ce năutul a fiert, cureți legumele, apoi le speli și le tai după preferință. Înăbuși legumele în 75 g margarină, turnând câte puțină apă și amestecând.
3. După 5 minute, adaugi roșiile împreună cu bulionul, năutul scurs și apă cât să acopere boabele. Continui fierberea la foc mic, ¼ oră.
4. Sărezi și condimentezi iahnia după gust, pui deasupra felioare din margarina Delma rămasă și introduci iahnia ½ oră la cuptor. O servești presărată cu pătrunjel.

Gabriela Molnar, Dej, jud. Cluj

5 porții
14 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *