Merluciu cu mărar și verzișoare de Bruxelles

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
515 kcal
40 g proteine
30 g lipide
20 g glucide

Ingrediente
500 g trunchi de merluciu
2 linguri făină
2 linguri mălai
1 lingură mărar tocat
1 linguriță pulbere de usturoi
sare
piper
300 g verzișoare de Bruxelles
75 g unt
100 g cașcaval
150 g smântână degresată

Preparare
1. Topești untul într-un vas pe care îl introduci în cuptorul cald. Amesteci făina cu mălaiul, sarea, piperul, usturoiul și mărarul fin tocat. Treci bucățile de pește prin untul călduț, apoi prin amestecul cu făină. Le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt și le coci la foc iute, în cuptorul preîncălzit.
2. Tai în jumătăți sau în sferturi verzișoarele și le înăbuși pentru 5 minute, în untul rămas și 50 ml apă fierbinte. Presari sare și piper după gust, amesteci ușor și le scoți într-o formă termorezistentă. Razi deasupra cașcaval și introduci verzișoarele în cuptor pentru 10 minute, până se topește cașcavalul.
3. Servești peștele cu garnitura de verzișoare stropite cu smântână și presărate cu mărar fin tocat.

Felicia Măciucă, Brăila

4 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *