Pastă de avocado cu brânză

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
4 fructe de avocado
10 nuci
2 ouă
1 lingură muștar
75 ml ulei de măsline
2 lămâi
200 g brânză
sare
piper

Preparare
1. Fierbi un ou, îl cureți și scoți gălbenușul. Mixezi gălbenușul fiert cu cel crud, muștarul, un vârf de cuțit de sare și un praf de piper. Picuri câte puțin ulei, mixând în continuare până când obții maioneza pe care o acrești cu zeama de la ½ lămâie.
2. Tai fructele de avocado pe lungime, le îndepărtezi miezul cu o linguriță, după care îl tai în cubulețe și îl stropești cu zeamă de lămâie.
3. Amesteci avocado cu maioneza, avocado, brânza, sare și piper după gust. Pui pasta în cupele din coji de avocado și decorezi cu miezul nucilor, în prealabil prăjit puțin în cuptor.

Sonia Miclescu, București

8 porții
20 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *