Plăcințele cu varză acră

Foto: Mihai Nicolae – Burda românia

Ingrediente
Pentru aluat
700 g făină
1 lingură ulei
½ linguriță de sare
apă
200 ml ulei pentru prăjit

Pentru umplutură
1 kg varză acră
2-3 cepe
2 linguri ulei
cimbru, mărar uscat sau alte condimente
1 linguriță boia

Preparare
1. În făina proaspăt cernută, adaugi uleiul, sarea și apă cât cuprinde, până obții un aluat potrivit de tare. Îl împarți în sfere de mărimea unui măr și le lași să se odihnească ½ oră.
2. Întinzi sferele cu sucitorul, în discuri de 30 cm. Le ungi cu uleiul și le așezi unele peste altele. Le lași astfel 20 de minute.
3. Scurgi varza, iar dacă e prea acră, o speli de mai multe ori, după care o tai fideluță. Toci mărunt ceapa și o rumenești împreună cu varza și condimentele, în uleiul încins.
4. Cu dosul palmelor, întinzi câte o foaie de aluat cât mai mare și subțire, dinspre centru înspre margini. Îndoi foaia, o ungi cu ulei și o împăturești în patru.
Pui umplutură la mijloc și împăturești aluatul astfel încât să nu iasă umplutura. Le coci la foc mic, în uleiul încins. Le scoți pe șervete absorbante și le așezi într-o cratiță cu capac, unele peste altele, ca să se mai înmoaie.

Mariana Onica, Peceiu, jud. Sălaj

30 bucăți
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *