Pui în cornete de înghețată

Foto: MIhai Nicolae - Burda România
Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 piept mic de pui
condimente pentru pui sau amestec de oregano, cimbru, boia și curry
1 lingură ulei
sare
4 cornete de înghețată
1 ardei
50 g rondele de măsline dietetice
100 g cașcaval sau mozzarella
2-3 fire de pătrunjel

Preparare
1. Cureți pieptul de pui de oase și piele, după care tai carnea în cubulețe de cel mult 2 cm. Le presari cu amestec de condimente pentru pui sau cu orice alte condimente preferă școlarul. Le înăbuși în uleiul încins, adăugând din când în când câte puțină apă.
2. Când bucățile de carne s-au pătruns, le scoți pe hârtie absorbantă și le presari cu sare după gust. În uleiul rămas, călești timp de 1 minut ardeiul curățat și tăiat cubulețe.
3. Razi fin cașcavalul. Pui în cornetele pentru înghețată cubulețe de pui, de ardei, rondele de măsline și pătrunjel fin tocat. Pe măsură ce umpli cornetele, presari cașcaval printre bucăți. Acesta se va topi și va fi ca un liant pentru ingrediente.
4. Introduci cornetele în cuptorul preîncălzit, la foc iute, într-o tavă mică de chec, astfel încât să stea cât mai drepte. Le scoți și le lași să se răcească, apoi le ambalezi în șervețel.

Anica Oprea, București

4 bucăți
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *