Salată cu macrou

Foto: Mihai Nicolae - Burda Romania
Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

1 porție conține:
250 kcal
20 g proteine
10 g lipide
15 g glucide

Ingrediente
2 macrouri
1 lingură oţet
2 foi de dafin
1 linguriţă boabe de piper
5 cartofi
6-7 castraveciori acri
sare
piper negru măcinat

Pentru sos
3 linguri ulei de măsline
2 linguri muştar
1 lingură făină
200 ml lapte degresat
2 linguri zeamă de lămâie sau vin alb sec
1 vârf de cuţit salvie, tarhon sau maghiran

Preparare
1. Cureţi peştii, le îndepărtezi capetele şi îi speli bine. Îi pui la fiert în apă clocotită, cu oţetul, foile de dafin, un praf de sare şi boabele de piper. După ce au fiert timp de aproximativ 10-15 minute, îi scurgi şi îi laşi să se răcească. Cureţi peştele de oase şi îl tai în bucăţi mici.
2. Speli bine cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. Scurgi cartofii fierţi, îi decojeşti cât sunt călduţi şi îi tai în cubuleţe.
3. Dizolvi făina în laptele rece şi pui amestecul pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă sosul. Îl diluezi cu uleiul şi 100-150 ml apă fierbinte. Când consistenţa este ca a laptelui bătut, adaugi condimentele, sare după gust şi stingi focul. Acreşti sosul după gust şi îl condimentezi cu muştar. Este ca o maioneză dietetică.
4. Amesteci sosul cu cartofii calzi, castraveciorii tăiaţi în rondele subţiri şi bucăţile de macrou.
Consumi salata imediat.

Violeta Gavrilă, Bucşeneşti, jud. Argeş

4 porţii
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *