Salată de andive cu sfeclă, nuci și brânză

Foto: Mihai Nicolae - Burda Romania
Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Ingrediente
2 andive mari
3 sfecle roșii mici
100 g brânză roquefort
1 ceașcă miez de nucă
sare de mare
piper negru
2 linguri ulei
2 linguri oțet

Preparare
1. Prăjești în cuptor miezul de nucă, apoi le mărunțești cu un cuțit bine ascuțit.
2. Fierbi sfecla roșie până când se pătrunde. O scurgi, o decojești și o tai în cubulețe.
3. Speli andivele, apoi le cureți de frunzele exterioare veștede și le desfaci în frunze. Le așezi pe un platou și repartizezi în aceste bărcuțe cubulețele de sfeclă.
3. Tai brânza în felii cât mai subțiri, folosind un cuțit special pentru brânză moale, cu lama perforată din loc în loc. Pui felii de brânză cu mucegai peste sfeclă și presari nuci, piper negru și sare de mare.
4. Stropești bărcuțele cu sos vinegretă și le servești după ce au stat 15 minute la rece.

Sfatul meu
În loc de oțet, alege vin roșu pentru sosul vinegretă. Este mai puțin înțepător și armonizează aromele atât de diferite ale ingredientelor. Este o salată ceva mai costisitoare, dar foarte rafinată.

Rodica Iosip, Galați

3 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *