Salată de legume cu ouă și sos de brânză

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
2 fire de praz
4 ouă
2 morcovi
3 mere
4 linguri boabe de mazăre din conservă
200 g brânză
10 linguri iaurt
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
zeama de la ½ lămâie

Preparare
1. Fierbi ouăle tari, apoi le decojești și le tai în rondele sau în sferturi.
2. Cureți și speli prazul și morcovii. Tai prazul în rondele rondele foarte subțiri și merele în cubulețe. Dai morcovii pe răzătoarea mare. Scurgi mazărea într-o strecurătoare, o treci prin jet de apă și o lași din nou să se scurgă. Pui merele și legumele într-un bol și le stropești cu zeama de lămâie, ca să nu-și schimbe culoarea. Introduci vasul în frigider până pregătești sosul.
3. Cureți usturoiul și îl zdrobești. Sfărâmi bine brânza, cu furculița sau o dai pe răzătoarea mică. Mixezi usturoiul cu uleiul, turnând câte puțin, ca la maioneză, apoi încorporezi brânza, restul de zeamă de lămâie și, la sfârșit, iaurtul.
4. Torni sosul peste legume, decorezi cu ouăle și servești salata imediat.

Sfatul meu
Dacă dorești, mai poți adăuga piper, mentă tocată, hasmațuchi sau altă verdeață.

Gheorghe Sălăjan, Baia Mare, jud. Maramureș

4 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *