Salată de pui cu țelină și gulie

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 piept de pui
1 gulie mai mare sau 2 gulioare
2 mere acrişoare
1 ridiche albă de mărime mijlocie
2-3 linguri iaurt
2 linguri muștar
1 lingură ulei de măsline
2 lămâi
2 linguri de miez de fistic sau stafide înmuiate în coniac
sare

Preparare
1. Speli pieptul de pui, îi îndepărtezi pielița şi oasele, apoi îl fierbi în apă uşor sărată, pentru cel puţin 30 de minute. După ce s-a răcit, îl tai în fâșii foarte subțiri.
2. În timp ce pieptul de pasăre fierbe, cureţi gulia, merele şi ridichia şi le tai în felii foarte subţiri, asemenea unor aşchii. Le stropeşti cu zeama unei lămâi, ca să nu oxideze.
3. Din iaurt, ulei de măsline, muștar, zeama lămâii rămase şi puţină sare, faci un dressing pe care îl torni peste pui, gulie, măr și ridiche.
4. Așezi salata pe un platou şi presari deasupra fisticul. Dacă foloseşti stafide, le amesteci cu ingredientele salatei.

Sfatul meu
La salate, modul în care tai legumele face diferenţa de gust, de aceea este important să obţii acele fâşii subţiri, crocante, mai gustoase decât cubuleţele.

Doina Tătăranu, București

5 porţii
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *