Salată săţioasă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 salată verde
1 legătură ridichi
3 fire de ceapă verde
1 ardei roșu
300 g șuncă de pui
150 g brânză cu mucegai sau telemea de oaie
100 g cașcaval
1 portocală
2 linguri ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
½ linguriță sos de soia
piper
sare
3 fire de pătrunjel

Preparare
1. Speli verdețurile și legumele le lași să se scurgă pe un şervet. Așezi frunzele de salată uscate într-o salatieră.
2. Tai caşcavalul bastonaşe, ridichile rondele, șunca şi ardeiul în fâşii înguste, brânza în cubuleţe şi ceapa rondele. Desfaci în felii ½ de portocală.
3. Amesteci uleiul cu zeama de lămâie, zeama de la ½ portocală, sosul de soia, sare şi piper după gust.
4. Amesteci într-un bol ingredientele solide tăiate anterior şi le aşezi în bolul cu frunze de salată. Le stropeşti cu dressingul şi presari pătrunjel verde tocat mărunt.

Narcisa Vlad, Buzău

4 porţii
20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *