Tapioca mozaic

Foto: MIhai Nicolae -Burda România
Foto: MIhai Nicolae -Burda România

1 porție conține:
230 kcal
2 g proteine
1 g lipide
55 g glucide

Ingrediente
200 g perle de tapioca
750 ml supă de legume
1 morcov mare
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă roșie
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
1 țelină mică
1 legătură mărar
1 vârf de cuțit turmeric sau curry
sare
piper negru măcinat

Preparare

1. Pui la înmuiat perlele de tapioca pentru 1 oră, în apă rece.
2. Cureți și speli legumele. Tai ardeii și morcovii în cubulețe, ceapa și mărarul mărunt, iar țelina și rădăcina de pătrunjel le dai pe răzătoarea mare.
3. Fierbi tapioca în supa fierbinte, în apă ușor sărată, până când se umflă boabele și devin transparente. Pe tot parcursul fierberii, amesteci încontinuu, ca să nu se lipească de baza vasului. Când începe să se lege, adaugi legumele și turmericul, sare și piper după gust, amesteci și lași să mai fiarbă cel mult un minut.
4. Umezești 4 castronele și repartizezi tapioca. După ce s-a întărit, desprinzi ușor marginile și răstorni tapioca pe foi de salată. Este un aperitiv ideal pentru cei care au intoleranță la gluten.

Ioana Preda, București
4 porții
1 h 40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *