Terină cu pește și verdeață

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
300 kcal
30 g proteine
20 g lipide
5 g glucide

Ingrediente
600 g file de pește alb
3 albușuri
400 ml smântână dulce pentru gătit
1 legătură pătrunjel
1 legătură codițe de ceapă verde
1 lingură ulei
boia
sare
piper alb măcinat

Preparare
1. Mărunțești peștele în blender până obții un piure. Bați albușurile spumă tare, pe baie de aburi. Amesteci delicat peștele, spuma de albușuri, sare, piper și boia după gust. Păstrezi amestecul în frigider ¼ oră, după care adaugi smântâna nebătută și omogenizezi.
2. Tai ceapa în rondele fine, iar pătrunjelul mărunt. Încorporezi verdeața în 1/3 din crema din frigider. Pui în straturi cele două compoziții, într-o formă de chec.
3. Acoperi tava cu hârtie de copt unsă cu ulei, pui tava într-o tavă mare cu apă și fierbi terina la bain-marie 45 de minute. După ce terina s-a răcit, o păstrezi în frigider pentru 8 ore.

Ionela-Mariana Nole, Mioveni, jud. Argeș

5 porții
10 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *