Budincă de cașcaval

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

85 ml ulei
40 g smântână
200 g cașcaval
300 ml lapte
25 g pesmet
2 ouă
75 g făină
sare

1. Se taie cuburi 100 g cașcaval, iar celelalte 100 g se dau pe răzătoare. 
Se fierbe laptele și se lasă să se răcească.
2. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă. Făina se amestecă împreună cu 100 ml lapte și 20 ml ulei, după care se adaugă restul de lapte și se fierbe pe foc moderat. Se lasă compoziția obținută 
să se răcească.
3. Se rumenește pesmetul în puțin ulei.
4. Compoziția de făină, lapte și margarină se amestecă cu sarea, gălbenușurile, cașcavalul ras și cuburi și albușurile bătute spumă.
5. Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu 20 g margarină și tapetată cu pesmet. ν Se dă tava la cuptor, la temperatură moderată, pentru 30 de minute.
6. După ce budinca s-a copt, se porționează și se servește caldă, cu smântână deasupra.
Simona Elena Mușat, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *