Ciorba de praz a bunicii

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
800 g praz
3 cartofi (300 g)
2 cepe (200 g)
50 g ciuperci proaspete
1 morcov (50 g)
1 păstârnac (50 g)
1 rădăcină de pătrunjel (50 g)
2 linguri (40 g) orez
4 linguri (60 ml) ulei
250 ml zeamă de varză murată
1 legătură leuștean
sare

Cum procedezi:
1. Alegi orezul, îl speli și îl lași la înmuiat în apă. Cureți și speli legumele. Într-o oală cu 1,5 litri de apă fierbinte, pui la fiert morcovul, păstârnacul și pătrunjelul tăiate cubulețe, ciupercile tăiate felii, cartofii tăiați în cuburi mari și ceapa tocată mărunt.
2. Cureți prazul, îl speli și îl tai inele subțiri. Îl înăbuși separat, cu uleiul și puțină apă, apoi îl adaugi în ciorbă împreună cu orezul. Când toate legumele sunt fierte, acrești ciorba cu zeama de varză fiartă separat și sărezi ciorba după gust. Stingi focul și presari leușteanul tăiat mărunt. Dacă dorești, servește ciorba cu ardei iute.

15 porții
1 h

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

1 porție conține:
107,07 kcal
2,37 g proteine
4,38 g lipide
13,78 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *