Ciorbă picantă de pește

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
450 g file de pește
3 cepe
4 căței de usturoi
2 ardei iuți
2 dovlecei
2 roșii
1 morcov
6 căni de apă
75 ml vin alb sec
2 linguri oțet
3 linguri unt
1 legătură pătrunjel
sare
piper negru măcinat

Preparare
1. Cureți legumele, le speli și le tai în cubulețe. Speli fileurile de pește și le tai în cuburi mari.
2. Încălzești apa într-o oală cu volumul de circa 4 litri și pui la fiert cepele, usturoiul, ardeii iuți și vinul. După 15 minute de fierbere la foc mediu, pui restul legumelor și peștele și le lași să fiarbă timp de 10 minute.
3. La final, sărezi și condimentezi după gust, torni oțetul și presari verdeața. Stingi focul și pui untul să se topească fie în oală, fie îl repartizezi în fiecare porție, imediat înainte de a servi ciorba fierbinte.
După ce ai presărat leușteanul, e bine să lași vasul acoperit pentru 10 minute, timp în care își va răspândi aroma plăcută în toată masa de lichid.

Clementina Cojan, Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud

10 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *