Friptură de vită, picantă

Friptura de vita picanta_MG_9167_Ingrediente

  • 500 g pulpă de vită
  • 200 g mazăre congelată sau din conservă
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură oțet
  • 1 foaie de dafin
  • 6 căței de usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 pahar vin alb
  • câteva boabe de ienibahar
  • 100 ml ulei
  • cimbru
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli pulpa, o usuci cu un șervet și o tai în felii subțiri. Cureți, speli și tai în cubulețe ceapa și morcovii. Dacă folosești mazăre din conservă, o scurgi. Cureți și zdrobești usturoiul.
2. Rumenești în ulei feliile de carne, apoi le scoți într-un vas. În uleiul rămas, călești ceapa, usturoiul și morcovii. Dacă ai mazăre congelată, o adaugi în tigaie împreună cu celelalte legume, iar dacă este din conservă, la sfârșit. Presari făina și amesteci repede, apoi stingi cu pasta de tomate dizolvată în apă caldă și oțet.
3. Adaugi feliile de carne, foaia de dafin, boabe de ienibahar, cimbru, piper și sare după gust. Lași să fiarbă până când carnea se înmoaie, iar la sfârșit, torni vinul și mai lași să dea în câteva clocote.

Sfatul meu: Chiar dacă friptura are deja garnitură, o poți completa cu piure sau cartofi natur.

Cristiana Floricel, Alexandria, jud. Teleorman
3 porții
45 min

Vrei să gătești vrăbioare de vită? Iată o rețetă aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *