Gazpacho

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
2 castraveciori
2 roșii
1 ardei iute
1 ceapă
2 căpățâni de usturoi
1 felie de franzelă uscată
1 linguriță oțet de mere
2 linguri ulei de măsline
1 lămâie
piper
sare
500 ml apă foarte rece

Preparare
1. Speli legumele și le cureți. Le tai în feliuțe și le mixezi cu ajutorul blenderului sau robotului de bucătărie, împreună cu apa rece și cu pâinea uscată. Torni uleiul, oțetul și zeama de lămâie și omogenizezi. Introduci compoziția în frigider pentru 15 minute.
2. Servești supa la masă împreună cu legume proaspete de sezon, tăiate în cubulețe: roșii, castraveți, ardei iuți, ceapă. Într-un alt bol aduci ierburi aromatice tocate fin: mărar, pătrunjel, tarhon. Nu pot să lipsească de la masă nici crutoanele. Fiecare își va asorta supa cu garnitura preferată.

Sfatul meu
Gazpacho se servește întotdeauna foarte rece, fiind mâncarea preferată a spaniolilor în zilele toride ale verii. Încearc-o și tu în cea mai importantă perioadă a postului de vară, în postul Sfintei Maria!

Elena Marica Toma, Bolintin Deal, jud. Giurgiu

4 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *