Supă-cremă cu pătrunjel și ciuperci

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
320 kcal
10 g proteine
15 g lipide
25 g glucide

Ingrediente
400 g ciuperci
4 cartofi de dimensiune medie
400 g rădăcini de pătrunjel
150 g arpagic
600 ml lapte
300 g smântână
1 lingură făină sau amidon
80 g unt
1 legătură pătrunjel verde
sare
piper

Preparare
1. Cureți și speli cartofii, arpagicul și rădăcinile de pătrunjel. Le tai în cubulețe și le înăbuși în untul topit, turnând treptat laptele diluat cu 200-400 ml apă. Dacă e cazul, completezi cu apă cât să acopere legumele și continui fierberea la foc mic, timp de 20 de minute. Mixezi în blender supa obținută, o sărezi și condimentezi și o păstrezi caldă.
2. Cureți ciupercile și le tai în jumătăți sau sferturi. Le fierbi pentru 7-8 minute, după care le scurgi și le adaugi în supa-cremă. Aduci la masă porțiile împreună cu pătrunjelul fin tocat, pentru ca fiecare să-și asezoneze supa după gust.

Sonia Miclescu, București
8 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *