Supă-cremă de ciuperci cu fulgi de ovăz

Foto: Nicolae Mihai - Burda România
Foto: Nicolae Mihai – Burda România

Ingrediente
250 g ciuperci champignon
250 g iuțari
2 cepe
2 linguri ulei de măsline
3-4 linguri fulgi de ovăz
500 ml lapte dulce pasteurizat
sare
piper măcinat
350 ml supă de legume
2 crenguțe de cimbru

Preparare
1. Cureți și speli ceapa și ciupercile. Le toci mărunt și le călești în oala pentru supă, în uleiul încins. Păstrezi jumătate din cantitatea de ciuperci călite, iar peste ceapă și ciupercile rămase în oală, torni supa de legume, presari fulgii de ovăz, acoperi vasul cu un capac și iei vasul de pe foc.
2. Pasezi legumele cu ajutorul unui mixer vertical, după care subțiezi supa cu laptele pasteurizat încălzit. Sărezi și condimentezi supa după gust.
3. Repartizezi supa-cremă în boluri, așezi deasupra ciupercile călite și câteva frunzulițe de cimbru.
Pentru un gust mai plăcut, poți adăuga în fiecare porție câte o bucățică de unt.

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

5 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *