Supă de chimen cu mei

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 lingură semințe de chimen
1 l supă de rădăcinoase
1 lingură făină
1 ceapă
100 g smântână
50 g mei
2 linguri ulei
1 legătură frunze de țelină
50 g parmezan

Preparare
1. Fierbi 1 litru de supă de rădăcinoase cu 1 linguriță de sare. Când apa clocotește, stingi focul, pui semințele de chimen și acoperi vasul cu un capac.
2. Cureți ceapa și o tai mărunt. Încingi uleiul în oala pentru ciorbă și călești ceapa, până devine lucioasă. Presari boiaua, amesteci și stingi cu supa fierbinte strecurată. După 5 minute de fierbere, adaugi boabele de mei spălate și le fierbi timp de 10 minute.
3. Amesteci smântâna cu făina, reduci intensitatea focului la mic și le pui în supă, amestecând încontinuu, timp de 1-2 minute. Sărezi supa după gust și presari frunzele de țelină fin tocate. Stingi focul și acoperi vasul cu un capac.
Presari în fiecare porție câte o lingură de parmezan ras.

Dana Varga, Dej, jud. Cluj

5 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *