Supă de mazăre verde

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
500 g boabe de mazăre proaspete, congelate sau din conservă
1 ceapă
2-3 morcovi
50 g unt sau 50 ml ulei
50 g paste făinoase
1 legătură verdeață
sare
piper negru măcinat
condiment din legume uscate

Preparare
1. Cureți legumele și le speli. Tai ceapa mărunt, iar morcovii în cubulețe. În oala pentru supă, topești untul și călești ceapa împreună cu morcovii, amestecând ușor. Când ceapa a devenit transparentă, stingi cu 1 ½ – 2 litri de apă fierbinte.
2. Adaugi mazărea și lași să fiarbă până când toate ingredientele se înmoaie. Adaugi piper și condiment din legume uscate, după gust, după care pui pastele făinoase în supă și le lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
3. Înainte de a aduce la masă porțiile, presari verdeață fin tocată.

Eva Vas, Boghiș, jud. Satu Mare

8 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *