Supă de spanac cu cremă de somon

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
400 g spanac congelat sau 700 g spanac proaspăt
3 ouă
1 ceapă
100 g smântână
1 l supă de carne
½ lingură unt
3 linguri făină
sare
piper

Pentru crema de somon
50 g cremă de brânză proaspătă
2 linguri smântână
50 g somon afumat
sare

Preparare
1. Fierbi ouăle tari. Cureți ceapa și o tai mărunt. În oala pentru supă, topești untul și călești ceapa tocată. Stingi cu supa fierbinte de carne și lași să fiarbă la foc mediu, 5 minute. Adaugi spanacul congelat și lași să mai fiarbă 3-4 minute. Dacă folosești spanac proaspăt, îl cureți, îl speli și îl opărești, după care îl scurgi și îl tai mărunt.
2. Amesteci făina cu smântâna și torni amestecul în supă, sub forma unui fir subțire. După ce au fiert 5 minute, potrivești de sare și piper și stingi focul.
3. Amesteci crema de brânză, smântâna, somonul afumat tăiat mărunt și puțină sare.
Aduci supa la masă împreună cu pâine prăjită, ouăle tăiate în jumătate și crema de somon.

Rodica Gabără, Suceava
6 porții
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *