Cupe de ananas

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
2 bucăți ananas mic
4 caise sau 2 piersici din compot
3 linguri rom
1 praf de cardamom
50 g frișcă și 4 bezele pentru decor

Preparare
1. Tai fructele de ananas în jumătăți, pe lungime. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, scoți mare parte din miezul fructelor și îl tai în cubulețe. Vei obţine astfel 4 cupe în care pui salata de fructe.
2. Speli caisele, le cureți de sâmburi și le tai în felii subțiri. Amesteci într-un bol miezul de ananas cu feliile de caise, romul și praful de cardamom. Le laşi 10 minute la rece, pentru a-şi împrumute aromele.
3. Umpli cupele de ananas cu fructe și le decorezi cu frișcă, folosind un șpriț. O bezea uşoară completează paleta de gusturi şi culori pe care o vei oferi musafirilor dragi.

Alina Nedelcu, Bucureşti

4 porţii
15 min

Sfatul nostru
Dacă silueta nu îţi impune o restricţie de calorii, stropeşte fructele cu un dressing de alune: ¼ cană zeamă de portocală, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriţă de zahăr şi ¼ cană alune măcinate. Un dressing foarte aromat şi dulce vei prepara din ¼ cană sirop de arţar şi 2-3 linguri de suc de măr proaspăt stors.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *