Domino

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
150 g zahăr
2 ouă
200 g făină
3 linguri miere
100 g ciocolată

Pentru glazură
1 albuș
50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
câteva picături zeamă de lămâie
25 g ciocolată amăruie sau de menaj

Preparare
1. Freci spumă zahărul cu ouăle întregi, mierea încălzită, ciocolata fin rasă și făina cernută. Omogenizezi aluatul și îl întinzi pe o bucată de hârtie de copt, sub forma unei foi groase de 5 mm. Tai mici dreptunghiuri egale, pe care le așezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coci 20 de minute, la foc mediu, în tava tapetată cu hârtie de copt.
2. Freci albușul cu zahărul, pe acesta adăugându-l treptat și frecând cu o lingură în același sens. Picuri zeamă de lămâie, astfel încât pasta să poată fi amestecată și să rezulte o consistență asemănătoare smântânii.
3. Cu ajutorul unei pensule, glazurezi prăjiturile și lași glazura să se usuce. Faci puncte ca pe piesele de domino, cu ajutorul unui cornet din hârtie de copt, în care ai pus ciocolata topită la bain-marie.

Gabriela Molnar, Dej, jud. Cluj

35 bucăți
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *