Prăjitură cu brânză Laura

Ingrediente

Pentru aluat
500 g făină
200 g margarină
150 g zahăr
1 ou
2 linguri cacao
1-2 linguri lapte
câte 1 lingură bicarbonat și zeamă de lămâie

Pentru umplutură
1-1 ½ kg brânză
2 plicuri de zahăr vanilinat
coaja de la 1 lămâie
250 g zahăr
3 ouă
1 praf de sare
100 g stafide
3 linguri griș

Preparare
1. Freci spumă margarina cu zahărul, adaugi oul şi mixezi până se topesc cristalele de zahăr. În făina cernută, încorporezi margarina, cacaua, laptele și bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Frămânți puțin aluatul și îl împarți în două.
2. Pentru umplutură, bați albușurile spumă cu 50 g zahăr. Mixezi restul ingredientelor, iar la sfârșit încorporezi spuma de albușuri.
3. Într-o tavă de 30×35 cm, răzuiești jumătate din aluat, îl întinzi în strat uniform, torni umplutura și răzuiești deasupra aluatul rămas. Coci la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute.

Deliana Bâc, Arad

30 bucăți
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *