Prăjitură „Suhaidă”

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
Pentru blat
8 ouă
8 linguri apă
16 linguri zahăr
13 linguri făină
1 pahar nucă măcinată
½ linguriță amoniac
1 linguriță lapte

Pentru cremă
câte 300 g zahăr și margarină
100 ml cafea concentrată
40 g cacao
100 g zahăr pudră
2 ouă

Pentru glazură
100 g zahăr
4 linguri lapte
2 linguri cacao
20 g margarină

Preparare
1. Bați spumă tare albușurile cu zahărul, apoi treptat adaugi gălbenușurile, amoniacul stins în laptele dulce, făina și nuca, amestecând ușor, de jos în sus. Coci blatul la foc mediu, 35 de minute, în cuptorul preîncălzit, în tava de 30×40 cm.
2. Din zahăr, cafeaua lichidă și cacao fierbi un sirop gros. Freci spumă margarina moale cu zahărul pudră, apoi adaugi treptat ouăle întregi și siropul răcit.
3. Tai blatul în două foi între care întinzi crema. Prepari la foc mic o glazură din lapte, zahăr, cacao și margarină cât o nucă. O întinzi caldă pe prăjitură.
O tai după ce a stat la rece 2 ore.

Georgeta Dinescu, Cumpăna, jud. Constanța

30 bucăți
3 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *